Pick Pack Pont

Keressen lakóhelyéhez legközelebbi PPP pontot.

»Megnyitás«

Hírek

Hírlevél

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

0
0
9
2
5
5
8

Házhozszállítás

Termékajánló

inkakonyvek.hu
+36-94/789-313
inkakonyvekgmail.com

Elérhetőségünk

TOP termékek

Blog
2013.06.07 11:19

3 TRÜKK SZÓTANULÁSHOZ!

Hogyan mélyítsd el a frissen tanult szavakat memóriádban? Bizonyára sokan ismeritek azt a folyamatot, mely a szavak magolásával indul, majd a szódolgozatnál történő blokkolással folytatódik. Hogyan tanuljunk szavakat úgy, hogy napokkal később is emlékezzünk rá?

1. „RÁTANULÁS”

Bizonyára sokan ismeritek azt a folyamatot, mely a szavak magolásával indul, majd a szódolgozatnál történő blokkolással folytatódik. Hogyan tanuljunk szavakat úgy, hogy napokkal később is emlékezzünk rá?

Már számos vizsgálat bizonyítja, hogy a szótanulást követő másnap történő ismételt rátanulás, memorizálás nagymértékben megnöveli a későbbi élethelyzetekben történő visszaemlékezést.

Tehát: Ha megtanultad a szavakat, másnap akkor is kezdd el újra, ha úgy érzed, már felismernéd őket a német szövegben. A rátanulás ugyanis elmélyíti felületes tudásodat!

 

 2. „BEÉPÍTÉS”

A megtanult szavakat soha ne különálló egységként kezeld! Minden esetben építsd be egy mondatba! Ezzel ismét a memóriádba való beágyazását segíted!

 

 3. „ROKONOK”

Egyszerűbben jegyezhetsz meg egy szót, vagy kifejezést, ha a tanulás folyamán keresel hozzá hasonló értelmű szavakat vagy kifejezéseket. Így már van hova kötnöd, és a rokon szavak előhívhatják társukat egy kontextusban!

Ezek mellett sokat segíthet a választékos kifejezésben, illetve a szó tényleges felidézésének hiányában a körülírás technikájában!

 

Folytatása következik....

vissza a blogokhoz»»